Psykisk ohälsa

I slutet av tonåren började min brottningsmatch med psykisk ohälsa. Det har varit en hård match med flera ronder. En kamp som lett från den ena vårdinstansen till den andra, genom psykiatrins vindlande korridorer och via psykofarmakans otaliga pillerburkar. Någonstans i allt detta vaknade lusten att dela med mig av min resa till andra. Både till de som själva kämpar med sin psykiska hälsa, till de som är anhöriga och till de som bara är intresserade av ämnet i största allmänhet.

Jag, och ungefär 4% av Sveriges befolkning har diagnosen borderline och därför tar mina inlägg avstamp i just denna diagnos. Men mycket av det jag skriver kan även appliceras på andra typer av psykiskt lidande.

Under kategorin Psykisk ohälsa hittar du bloggtexter som på olika sätt belyser hur det är att leva med psykisk ohälsa. I underkategorin Tips och Trix finns inlägg som är av en mer praktiskt tillämpbar natur. Konkreta övningar och färdigheter som hjälpt mig och som jag hoppas kan vara till nytta även för andra.